Известие

Collapse
No announcement yet.

Модели на крушките при ГТВ-то

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

• Модели на крушките при ГТВ-то

ЗНачи дали някой знае със сигурност дали са така крушките:

Къси фарове: НВ3
    Дълги фарове: Н7
    Халогени: Н3

Мисля за една интервенция и за това питам
    Alfa Romeo GTV 150hp

Първоначално публикувано от b2d Покажи съобщение
    ЗНачи дали някой знае със сигурност дали са така крушките:

Къси фарове: НВ3
    Дълги фарове: Н7
    Халогени: Н3

Мисля за една интервенция и за това питам
    Цъ, крушките на дългите са също НВ3
    Alfa Romeo GTV 2.0 16V Twin Spark 150hp
    Alfa Romeo 159 2.4 20V JTDm Q-Tronic 200hp

Comment

Хммм... странно сигурен ли си? В смисъл те са си двусекционни и са си с отделни крушки нали не се бъркам, но защо си мисля, че някой спомена, че са Н7 не е проблем ще ги сваля и ще видя може и да е така, ако е така лошо...
      Alfa Romeo GTV 150hp

Comment

Ако не вярваш провери тук: http://www.lighting.philips.com/in_e...ghting&lang=en

Или просто свали крушката на късите и дългите и ги сравни. 1:1 са. На тях си пише HB3.

Comment

Кофти...
          Alfa Romeo GTV 150hp

Comment

Защо? По-добре да са така, ако на път ти изгори късата - ръгаш крушката от дългия и газ.

Comment

С тая разлика, че са трудни за намиране и са 2х по-скъпи от другите широко разпространени Н1, Н7, Н3...
              Alfa Romeo GTV 150hp

Comment

Не са толкова скъпи, да не кажа че има варианти и за по 4-5 лева......но не е желателно такива да се ползват. Да по рядки са и не всички държат на склад, но има.

А някой знае ли какви са крушките на габаритите?? не халогена, а габарита???
                И дали е слагал някой диодна крушка там и доволен ли е???
                Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

Да, крушките на габарите са W5W. Аз съм с бели светодиоди. Доволен съм, защото се вързват идеално с ксенона. Иначе жълтеят и се получава помия.

Comment

Първоначално публикувано от b_angelov Покажи съобщение
                    Да, крушките на габарите са W5W. Аз съм с бели светодиоди. Доволен съм, защото се вързват идеално с ксенона. Иначе жълтеят и се получава помия.
                    Днес благодарение на колегата Косьо се сдобих с така нужният ми десен габарит/халоген/мигач ... целия почти и сега ще се опитам от моя и този да сглобя един, защото на моя е пукнато стъклото иии...
                    Разглобих го и вече го знам на изуст
                    Да крушката е май като в третия стоп на спайдера същата...без фасунка е, само стъклена.
                    А диода директно готов вариант ли сложи или си го прави със съпротивление и всичко...????

Аз тези дни само да намеря сухо место или гараж и ще го преправям и отремонтирам
                    Alfa Romeo Spider 2.0 16V Twin Spark 155hp '00 Lusso

Comment

Диоди купих от магазините за авто аксесоари, директно с цокъла на W5W. Те си вървят стандартно с по едно съпротивление, което е твърде малко - около 330 Ома. Заради него с течение на времето PN прехода на диода прегрява и той дефектира и започва да мига. Затова от магазин за електроника си купуваш 2 резистора по 510 Ома на четвърт ват, отваряш цокълчето, разпояваш старите и запояваш новите съпротивления. Видима разлика в интензитета на светлината няма (пробвал съм). Единствено намаляш тока, с което удължаваш живота на светодиода.

Comment

Working...
                      X